Первухінський ЗДО Богодухівської міської ради, Первухинка
«Серце віддаю дітям» В. Сухомлинський

День Героїв Небесної Сотні

20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні.

Цей день 2014 року став одним з найтрагічнішим в українській історії. В цетрі Києва відбулися масові розстріли протестувальників. Протягом  кількох годин загинуло 48 цивільних осіб. Згодом їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013-2014 років і п'ятьма активістами Майдану які загинули навесні 2014 року, відстоюючи демократичні цінності та територіальну цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні.

Сьогодні вдесяте, в умовах війни з росією, вшановуємо відвагу, силу духу і стійкість громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права людини та європейське майбутнє України. Важливо не забувати з чого все почалося. Це була перша битва за наші цінності, за незалежність, свободу, за майбутнє!

Це день жалоби, оскільки оскільки він пов'заний із загибеллю громадян під час Революції Гідності та на початку російської агресії на сході України, але він покликаний ушановувати не смерть, а боротьбу за вільне та гідне життя, жертовність і відвагу. Чітка громадська позиція та готовність відстоювати її до кінця - це ті якості, які мали Герої Небесної Сотні та які гідні наслідування.

Схиляємо голови перед подвигом  тих, хто ціною власного життя відстояв і відстоює нині наше право йти демократичним шляхом та європейське майбутнє для кожного з нас. Вічна пам'ять Героям Небесної Сотні та захисникам! ПАМ'ЯТАЄМО!

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *